Őrbottyán

A nagyközség Pest megyében, Budapesttől 25 km-re helyezkedik el a Gödöllői-dombság vonulatában. Lakosságának száma meghaladja a 7000 főt. Őrbottyánban található az ország egyetlen harangöntő műhelye.

Köztünk élnek/éltek, ábécésorrendben:


Csokis Tibi

előadóművész

Weboldala: www.csokistibi.hu

csokistibi.jpg

Forrás: www.mistraliroda.hu


A mulatós zene sztárja

Csokis Tibi (Varga Tibor Szabolcs) 1971-ben született. Legnagyobb slágere a Szamárdal, szakmai példaképe Csóré Béla, családi házát 20 éve építi Őrbottyánban, és egyedül neveli fiát, a kis Csokist. Ő Csokis Tibi, a mulatós zene feltörekvő új csillaga.

- Mindig mondtam, hogy engem ne keverjenek össze a cukros bácsival, Csokis Tibi vagyok - mondta a Fókusznak.

Mulatós volt, van és állítólag lesz is, mert mulatni mindig akarnak az emberek. Sőt, egyre inkább! Csokis Tibi pedig csak az élet egyszerű alapigazságairól énekel, szerelemről, örömről és bánatról, barátságról és csalódásról.

Az egyik legismertebb nóta a “Légy nagyon boldog”, egy amolyan szakítós-érzelmes dal mulatós módra. És hogy miről is szól a dal, azt Tibi nagyon jól tudja, hiszen elvált, a fiát is egyedül neveli. Szívesen jótékonykodik.

Forrás: www.mulatos-zene.hu


Csokis Tibi: Szamárdal

http://www.youtube.com/watch?v=ZBasCnc3bnA


Hűvösvölgyi Ildikó

színésznő


Hűvösvölgyi Ildikó 1953. június 9-én született Budapesten. Őrszentmiklóson nőtt fel. 1975-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ezután egy évig a veszprémi Petőfi Színház tagja volt. 1976 óta a Madách Színház művésznője. A soproni Petőfi Színház örökös tagja.

Forrás: www.wikipedia.hu


huvosvolgyiildiko2.jpg

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence 

styling: Frank Patrícia és Szekerák Ádám


Meglepetésprodukció a Vacsoracsatában:

http://www.rtlklub.hu/musorok/vacsoracsata/videok/105703

Forrás: www.rtlklub.hu
Kárpáti Tibor

színész, természetgyógyász


1949. március 31-én született. 1967–68-ban a Nemzeti Színház stúdiósa volt, majd két évadot töltött a SzAk-n. 1970-től a kaposvári Csiky Gergely Színház, 1971-től egy-egy évad Debrecen, ill. Békéscsaba pályájának állomásai. Ezután Szegedre, majd ismét Békéscsabára szerződött. 1984-től a Budapesti Gyermekszínház, 1986-tól a Népszínház tagja volt. 1989-től a Szegedi Nemzeti Színházban szerepelt. 

Forrás: Magyar Színházművészeti Lexikon


karpatitibor.jpg

Forrás: www.verdak-oldal.mindenkilapja.hu


Nagy Feró

énekes, gitáros, zeneszerző, műsorvezető


Nagy Feró Letenyén született 1946. január 14-én, erdélyi menekültként. Tanulmányait a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán fejezte be. 1963-tól 1970-ig a Richmond Heads majd a Zárvatermők tagja. Csuka Móniával 1970-ben megalapítja a Beatrice zenekart, ami alakulásakor az egyetlen női beat-zenekar volt az országban. A kezdeti siker (Gyere kislány, gyere) ellenére nem úgy alakult a női Beatrice sorsa, ahogy azt képzelték.

Feró 1978-ban elindította ismét a Beatricét, amelynek a frontembere lett. Az újraalakult Beatrice rockzenét játszott, és nem tartozott a rendszer szolgálói közé. Nagy Feró útlevelét bevonják. A rendszer lehetetlenné teszi a zenekar működését. 1981-ben a zenészszervezetek is teljesen elhatárolódnak a Beatricétől - a vezetés kérésére. Ekkor feloszlik a zenekar.

Feró ekkor megalapítja az Ős-Bikinit amelynek 1981-től 1985-ig a frontembere, majd D. Nagy Lajos lép a helyére.
1985-től 1987-ig szólista. A Rock Színház Hair musical előadásán Berger szerepét játsza. 1986-ban átdolgozza a Hamletet. Az Egyetemi színpadon mutatják be tíz napon keresztül.

1987-ben ismét újraalakítja a Beatrice zenekart. Ezután már sikeres lesz a zenekar, több dalukkal átírják a slágerlistákat.
1989-től a Garázs műsorvezetője. A műsor igyekezett összefogni a problémákkal küszködő fiatalokat, továbbá lehetőséget nyújtott amatőr zenekaroknak a bemutatkozásra. A műsor rendkívül népszerű lesz, és 1989-ben Állami Díjjal tüntetik ki. A műsor 1992-ben fejeződött be.
Feró ez idő tájt a Musica Hungarica könnyűzenei fesztivál, majd a Rockkalapács munkatársa és műsorvezetője. A Ford Farlaine kalandjai című film szinkronhangja.

1990-ben köztársasági elnök-jelölt. ("Szakadt országnak szakadt elnököt!")
1992-től a Magyar rockszövetség társelnöke.

1994-ben Új Beatrice néven ismét összehozza a zenekarát, ám a régi közönség már nem tolerálja Feró új stílusát.
1999-ben abbahagyja a politizálást.

2004-ben kiadja válogatássorozatának I. CD-jét Antológia címmel, melyet 2005-ben követ a folytatás.
2005-ben jelenik meg önéletrajzi könyve Boldog szép napok... címmel, melyben az 1978 és 1983 közti személyes élményeit írja le. (2004), Antológia 2 (2005). Könyv: Boldog szép napok (2008).

Az Echo Tv Kibeszélő című műsorának egyik műsorvezetője. 2010-ben az X-Faktor című tehetségkutató egyik mentora.

Forrás: www.port.hu

nagyfero2.jpg

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence 
styling: Frank Patrícia és Szekerák Ádám


X-Faktor: Nagy Feró találva érzi magát

A Gálvölgyi-paródiában egyből magára ismert Feró, aki nem hitte, hogy érzelmi viharba fog keveredni az X-Faktorban. Sokkal cinikusabb, „rockerebbnek" gondolta magát.

http://www.rtlklub.hu/musorok/fokusz/videok/110015

Forrás: www.rtlklub.hu

Pindroch Csaba

színész
 

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után leginkább a színpadon bizonyította tehetségét. A Madách Színház, a Budapest Kamara, majd a Vígszínház tagja. Jó néhány reklámfilm és videoklipp szerepet követően a Valami Amerika főszerepe hozta meg számára az igazi ismertséget. A film rendkívüli sikere után kiváló karakterszerep ajánlatokkal találták meg az ifjú színészt. 2003-ban a Kontroll főszerepe ismételten hozzájárult hírnevének öregbítéséhez. Felesége Verebes István lánya, Verebes Linda. Kislányuk 2008 decemberében született.

Forrás (szöveg és fotó): www.port.hu


pindrochcsaba.jpg


Újraforgatták a Tanár úr, kérem!-et

A Ma reggel vendége Pindroch Csaba színész és Mátyássy Áron rendező volt 2010. december 9-én:


http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/12/09/09/Ujraforgattak_a_Tanar_ur_kerem_et.aspx

Forrás: wwwvideotar.mtv.hu


Schlanger András

színész, rendező

1961. február 10-én született. Több hazai és külföldi színházban dolgozik vendégként. 1989–93-ig a Móricz Zsigmond művészeti vezetője. Fontosabb rendezései: Bock: Hegedűs a háztetőn, Thomas: Ébren álmunk erdejében, Madách: Az ember tragédiája, Csehov: Három nővér.

Forás: www.port.hu


schlangerandras4.jpg

Fotó: Gémes sándor (www.szegedma.hu)

Különleges színházi projekt indul

A közönség ötleteiből az interneten születik színdarab, amelyet a szombathelyi Karneválszínház 2011 augusztusában mutat be. Ötletgazda és rendező: Schlanger András. További információ: www.netkomedia.hu
Verebes Linda

színésznő


Verebes Linda 1980. február 21-én született, édesapja Verebes István. Jelentősebb szerepe Géza felesége a Noé bárkája című filmben, ahol férjével, Pindroch Csabával szerepel 2007-ben. 2004-ben megjelent a A halál kilovagolt Perzsiából című filmben ahol "a lány" szerepét játssza  Takáts Kati és Schneider Zoltán oldalán.

Forrás: www.starity.hu


verebeslinda.jpg

Fotó: www.storyonline.hu

Fogadj örökbe árva kutyákat
a Vigyél Haza Alapítványtól!


Verebes Linda és Pindroch Csaba segítségével bemutatták Pokrócot és Brúnót a TV2 Mokka című műsorában. 

http://www.youtube.com/watch?v=rSUruABE6z0

Forrás: www.youtube.comWeblap látogatottság számláló:

Mai: 24
Tegnapi: 7
Heti: 31
Havi: 661
Össz.: 101 257

Látogatottság növelés
Oldal: Köztünk élnek/éltek
Őrbottyán - © 2008 - 2024 - orbottyan.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »