Őrbottyán

A nagyközség Pest megyében, Budapesttől 25 km-re helyezkedik el a Gödöllői-dombság vonulatában. Lakosságának száma meghaladja a 7000 főt. Őrbottyánban található az ország egyetlen harangöntő műhelye.


Sólyom Irén a díjazott alkotók között
 
A XVII. Betlehemi jászol-pályázat eredményhirdetésére 2010. december 22-én, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum I. emeleti Konferenciatermében került sor. A pályázat díjazott alkotói közt szerepel Sólyom Irén őrbottyáni gobelinvarró is.
 
solyomirenbetlehem.jpg

A díjazási lista a Hagyományok Háza, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus szakértőiből, valamint a Budai Ciszterci Szent Imre Plébánia  képviselőjéből álló zsűri javaslata alapján készült.
 
Forrás: www.amka.hu

Gyertyagyújtás az óvodában


Karácsonyi gyertyagyújtásra invitálták a szülőket az óvodában december 21-én, az év utolsó nevelési napján. A gyerekek betlehemi játékkal készültek az ünnepségre. Énekeltek, verseltek, regöltek a karácsonyfa előtt. 

ovikaracsony_030s.jpg

Ezután az óvodai csoportok megkapták a karácsonyi ajándékokat, és kedvükre játszhattak az új játékokkal. Közben süteménnyel, üdítővel kínálták meg a vendégeket.

ovikaracsony_049s.jpg

Jótékonysági est a Kvassayban


Az őrbottyáni Kvassay Jenő Általános Iskola tanulói és tanárai jótékonysági estet rendeznek az iskola aulájában december 17-én, pénteken 17 órától.

A műsorról és a jó hangulatról az iskola tanulói gondoskodnak. Az est teljes bevételét az iskolaudvar felszerelésére, korszerűsítésére fordítják. 

sulis.jpg

Ha az esten nem tud részt venni, támogatói jegyet vásárolhat az osztályfőnököknél (akár gyermeke által is), vagy hétfőtől péntekig  8–15 óráig az iskolatitkárnál, az iskola vezetőinél. Felajánlásaikat az iskolai alapítvány számlájára köszönettel fogadják. Számlaszám: 66000035-11041018.

Téli szünet


Az őrbottyáni Kvassay Jenő Általános Iskolában a téli szünet december 21-től január 2-ig tart. Utolsó tanítási nap december 20. (hétfő), szünet utáni első tanítási nap január 3. (hétfő).

Óvodai szünet december 22. és január 3. között lesz, tehát az utolsó nevelési nap december 21. (kedd), és január 3-án, hétfőn mennek először óvodába a gyerekek. 


szankozebegeny_039s.jpg
Emelkedik az étkeztetés ára


Januártól 5 százalékkal emelkedik az óvodai étkeztetés ára Őrbottyánban. Az ebédbefizetésre a Központi (Napsugár) óvodában minden hónap második hétfőjén 7–9 óráig, délután 15–16 óráig, és minden hónap második keddjén 7–9 óráig kerül sor, azaz januárban 10. és 11. napokon. A Margaréta Tagóvodában minden hónap első csütörtökén 7–9 óráig van befizetési lehetőség, ez az időpont januárban 6-ára esik. 

ovis.jpg

A befizetés elmaradását a Központi Óvodában lehet pótolni. Betegség esetén értesíteni kell az óvodát a távolmaradásról és annak várható időtartamáról. Az ebéd lemondására reggel 7.45-ig van lehetőség. A már befizetett étkezéseket természetesen a következő hónapban jóváírja az intézmény. A be nem jelentett hiányzás esetén a szülő nem tarthat igényt a térítési díj visszafizetésére. Betegség miatti hiányzás után a gyermeket csak orvosi igazolással fogadhatja az óvodapedagógus. 


Adventi térzene


Ünnepi rendezvénnyel várták a lakosságot az őrbottyáni településközpontban december 11-én. Térzene szórakoztatta a látogatókat.

adventiterzene_012s.jpg

Az Orbit Csoport, majd a Gödöllői Városi Fúvószenekar előadását láthattuk. 

adventiterzene_022s.jpg

adventiterzene_034s.jpg

Ezen az estén még rácsok nélkül megtekinthették a vendégek a téren épített bethelemi jászolt.  


adventiterzene_007s.jpg

Sokan ellátogattak a Fő térre.  Az adventi vásáron forralt borral, teával és sült gesztenyével várták az érdeklődőket Őrbottyánban.

adventiterzene_031s.jpg


Adventi hangverseny


Hangversenyt rendeztek az őrszentmiklósi római katolikus templomban december 12-én. A rendezvényen őrbottyáni művészek Torelli, Corelli, Bach, Haydn és Mozart műveiből válogattak. Közreműködtek: Tuska Zoltán - hegedű; Apró Agnes - hegedű; Szántó Ilona - brácsa; Gallai - Judit - cselló; H. Zováthi Alajos – nagybőgő.


Átadták a településközpontot


Ünnepélyes településközpont-megnyitót tartottak december 3-án az általános iskola alulájában. A Fő tér az Őrbottyán településközpont rehabilitációja elnevezésű pályázat keretében készült el. Az ünnepségen megjelent vendégek fotókat láthattak a kivetítőn a faluközpont épülésének egyes munkafázisairól.

A Buenaventura Duo mediterrán hangulatú pop és dzsessz előadásával kezdődött a rendezvény. Ezután Cserepka András polgármester mondott köszöntőt, és emléklapokat adott át azoknak, akik munkájukkal nagyban hozzájárultak a településközpont elkészüléséhez. A rendezvényt a Kvassay Jenő Általános Iskola gyermekkórusának előadása zárta.

mikulas_020s.jpg

Megérkezett a Mikulás!


A településközpont megnyitója után kisvonattal érkezett meg a Mikulás az őrbottyáni Fő térre. Hatalmas tömeg várta a nagy szakállút a Kvassay Jenő Általános Iskolánál.

mikulas_033s.jpg

Minden irányból körbevették a Télapót, ezért puttonyával az épület mellé állva fogadta a gyerekeket, hogy senki se maradjon ki az osztásból.

mikulas_047s.jpg

Közben a gyerekek felülhettek a kisvonatra egy-egy fényképkészítés erejéig. A vonaton csak a Télapó és segítői utazhattak a következő őrbottyáni állomásra. A gyerekek integetve búcsúztak el a Mikulástól.    

mikulas_053s.jpg
Süsü, a várvédő
 
Fogi Színháza előadásával várta a gyerekeket az Őrbottyáni Művelődési Ház. Csukás István–Bergendy István: Süsü, a várvédő című zenés mesejátékot láthatták a kicsik. 
Torzonborz, a fekete király megtámadta a királyi várt. Veszélybe került a maroknyi várvédő csapat, végül Süsü mentette meg a királyságot.
Előadás után a gyerekek a teremből kifelé menet kaptak egy-egy mikuláscsokit a Művelődési Ház ajándékaként.


mikulas_073s.jpgSüsü Frech Zoltán
Öreg király Kiss Gábor
Kis királyfi Vinyarszki János
Dada Fogarassy Bernadett
Torzomborz király Rékai Nándor
Kém Fogarassy András
 
 
Díszlet - jelmez Zeke Edit
 
Rendező - dramaturg

Mészöly Gábor(A honlapon található anyagok másolása, engedély nélküli 
bármilyen felhasználása jogi következményeket von maga után!)

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 21
Heti: 3
Havi: 323
Össz.: 101 749

Látogatottság növelés
Oldal: Visszapillantó (december)
Őrbottyán - © 2008 - 2024 - orbottyan.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »