Őrbottyán

A nagyközség Pest megyében, Budapesttől 25 km-re helyezkedik el a Gödöllői-dombság vonulatában. Lakosságának száma meghaladja a 7000 főt. Őrbottyánban található az ország egyetlen harangöntő műhelye.


Kedves Látogató!


Az oldal elköltözött. Most már profi hírportál felületen olvashatja a legfrissebb híreket, információkat!


Kattintson a képre! 

hirhatar.jpg


Itt is elérhet: 

http://www.orbottyani-hirhatar.hu/

Számlázás és mérőállás bejelentése
 

A FŐGÁZ tájékoztatása azon fogyasztók részére, akik korábban az EMFESZ/gas.hu szolgáltatását vették igénybe a Tigáz területén.

Az elmúlt időszakban számos megkeresés érkezett társaságunkhoz a számlázással és a mérőállás bejelentéssel kapcsolatban. Ezúton tájékoztatjuk új ügyfeleinket, hogy a 90 napos kijelölési időszakban (2011. január 13.-április 13-ig) nem kell mérőállást bediktálniuk. A számlázás alapja – korábban kiadott közleményünknek megfelelően - a korábbi szolgáltatótól kapott adatok alapján becsült 2011. I. negyedévi fogyasztás lesz, amit három egyenlő részre bontva, mint havi részszámlaértéket számlázunk ki ügyfeleinknek a kijelölés 90 napja alatt. Az első számlákat várhatóan 2011. február 16-tól postázzuk ügyfeleink részére.

A FŐGÁZ mint új szolgáltató kijelölése miatt a korábbi csoportos beszedési megbízások (állandó banki átutalások) érvénytelenné váltak. Társaságunk minden új ügyfelének számlához rendelt készpénzátutalási-megbízást (sárga csekket) küld. A számlán közöljük a szükséges azonosítókat, adatokat, így ügyfeleinknek ezek birtokában a későbbiek során lehetőségük van - számlavezető bankjuknál - csoportos beszedési megbízást adni, illetve a számlákat elektronikus úton fogadni (papír alapú számla helyett e-számla) a Díjnet (www.dijnet.hu) szolgáltatásán keresztül.

A 90 napos kijelölési időszak elteltével ügyfeleink újra választhatnak, hogy diktálni kívánják-e mérőállásukat vagy sem.

További információért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06-40-474-474-es, helyi tarifával hívható számon. Csütörtökönként 8-20 óra között, a többi munkanapon 8-18 óra között állunk rendelkezésére. Hasznos információkat talál a www.fogaz.hu nyitó oldalán az INFORMÁCIÓK AZ EMFESZ = GAS.HU VOLT ÜGYFELEINEK menüpontban.

Forrás: www.fogaz.hu


ŐRBOTTYÁN

Iskolaérettségi vizsgálat

 

Januárban lezajlottak az iskolaérettségi vizsgálatok az óvodákban. A napokban, február első felében tartják a fogadóórákat a szülőknek, ahol megtudhatjuk, milyen eredményre jutottak a felmérésen.


ovibuli_056s.jpgOlcsóbb az M2 tervezése a becsültnél
 

Az eredetileg becsült 1 milliárd 260 millió forint helyett 1 milliárd 175 millió forintért készíti el az M2 autópálya Budapest és Vác közti szakaszának a kivitelezési terveit az M-KÉT Konzorcium. A nyílt közbeszerzés eredménye a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg - írta az MTI híre alapján az index.hu.

A  19,25 kilométer hosszú autópálya jelenleg 2x1 sávos autóútként funkcionál. Emellé épül egy másik pálya, úgy hogy végső kiépítésben 2x2 sávos, leállósávval kiegészített lesz, viszont a tervezési sebesség csak 100 kilométer óránként. Az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a meglévő 4 csomópont mellé két újat is rendelt. Az egyik Dunakeszi, a másik pedig Sződliget határában köti össze az autópályát a régi 2. számú főúttal. Mindkét összekötő úton 3-3 körforgalmi csomópont épül.


Forrás: www.dunakanyarregio.huŐRBOTTYÁN
Fotókiállítás
a Magyar Kultúra Napja alkalmából


Fotókiállítás nyílik január 30-án, vasárnap 16 órakor az őrbottyáni I. sz. Művelődési Házban (2162 Őrbottyán, Rákóczi u. 43.) a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Bolyky Miklós "A parányok világa" című kiállítását Marosán László képzőművész nyitja meg. Közreműködők: Bárdos Lajos Kamarakórus – vezényel Kempelen Tünde karnagy, és Miskolczi Ottó színművész. A kiállítást február 13-ig tekinthetik meg az érdeklődők. 

bolyky.jpeg


VÁC
Kórházi látogatási tilalom
 

Részleges látogatási tilalmat rendeltek el a váci Jávorszky Ödön Városi Kórházban 2011. január 25-től. A rendelkezésre a terjedő influenzajárvány miatt volt szükség. Az intézmény gyermekágyas szülészet-nőgyógyászati és újszülött részlegén, valamint a gyermekosztályon tilos a látogatás. A kórházban jelenleg egyetlen súlyos állapotú, intenzív ellátásra, illetve gépi lélegeztetésre szoruló influenzás beteg sem fekszik.


Forrás: www.vac.hu

A Magyar Kultúra Napja
 
Január 22-én, a Himnusz születésének évfordulóján ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. A jeles napot színes kulturális rendezvényekkel ünneplik a környező településeken.
 
Erdőkertes: A Dzsentrió népzenei együttes 2011. január 21-én, 18 órakor ad koncertet az Erdőkertesi Faluház és Könyvtárban. Juhos Nándor „Kárpáti rapszódia” című fotókiállításának megnyitójára is sor kerül. Közreműködik a Kertesi Kamarakórus. A kiállítást 2011. március 8-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
 
Gödöllő: Január 22-én  tartják a Művészetek Háza ünnepélyes megnyitóját, amelynek keretében átadják az önkormányzat Gödöllő Kultúrájáért díjat. A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődik és este 23 óráig tart. Koncertek és kézműves foglalkozások, bábelőadás színesíti a programot.
 
Vác: Gálaműsort rendeznek a váci Madách Imre Művelődési Központban január 22-én 18 órakor. Közreműködnek: Cs. Nagy Ildikó, Dónusz Katalin és tanítványai, a Váci Ifjúsági Fúvószenekar és a Bartók Béla Zeneiskola ütősegyüttese. A rendezvényen átadják Vác Város Művészeti Díját, a Vác Város Művelődéséért és a Közművelődést segítő munkáért járó kitüntető díjakat is.  
 
Veresegyház: Népzenével, néptánccal ünneplik a Magyar Kultúra Napját a Szabadidős és Gazdasági Innovációs Központ konferenciatermében január 21-én 18 órakor. A rendezvényen felidézik a magyar népi hagyományokat is. A Szerelem, szerelem című műsorban közreműködik: Birinyi József népzenész, népzenekutató, a Gyöngyharmat együttes, a Bokréta táncegyüttes és Szilvási László.
 
Forrás: www.erdokertes.hu, www.godollo.hu,
www.vac.hu, www.veresegyhaz.hu


ŐRBOTTYÁN

Vastag Csaba köszöntötte
elsőként a szülinapos Nagy Ferót


Nem mindennapi meglepetésben volt része péntek reggel Nagy Ferónak. A 65. születésnapját ünneplő mentort ugyanis egykori tanítványa, Vastag Csaba köszöntötte elsőként a jeles napon.


Az X-Faktor győztese nagyon korán kelt pénteken, hiszen igazi meglepetést akart szerezni mentorának, Nagy Ferónak. A Beatrice frontembere ugyanis pénteken ünnepli 65. születésnapját. Csaba az RTL Klub Fókusz stábjával érkezett az énekes legenda házához reggel fél hatkor. Feró először észre sem vette, ki érkezett hozzá, csak a stábot és a kamerát látta, amikor azonban meglátta Csabit, széles mosoly jelent meg az arcán. A köszöntés után Feró házias reggelivel köszönte meg mentoráltja figyelmességét, miközben az élet bölcsességeiről beszélgettek.

nagyferoszulinap2.jpg


- Húszévesen egy férfi vén hülyének néz egy negyvenévest. Negyvenéves korodig viszont nem nagyon számolod az éveket, csak akkor döbbensz rá, hogy szaladnak az évek. Ötvenesnek lenni már nagyon rossz érzés, hatvan évesen pedig úgy érzed, jobb, ha feladod, hiszen úgyis mindennek vége. Most, hogy 65 éves lettem viszont úgy gondolom, ezt meg kell ünnepelni. Csabinak nagyon örültem, kedves gesztus volt ez a részéről – mondta Nagy Feró, akit pénteken a Reggeliben is köszöntöttek születésnapján.

A nagy meglepetést megnézhetik az RTL Klub Fókusz riportjában pénteken este nyolc óra után.

 Fotó: RTL KLub/Sajtóklub/Bársony Bence

 

ERDŐKERTES
Rétessütő verseny
 

Harmadik alkalommal hívják rétessütő versenyre a sütni szerető asszonyokat, leányokat, férfiembereket Erdőkertesen. Bárki benevezhet, a szakácsvégzettség sem akadály! Egyedüli kitétel, hogy üzemi réteslapot nem lehet használni.

Az előkészítést és a sütést mindenki az otthonában végezheti. Az alapanyagot a szervezők biztosítják. A nevezéssel egyidejűleg le kell adni a hozzávalók listáját és mennyiségét.

A nevezés határideje: 2011. február 10. Az alapanyagok átvétele: február 24.

A verseny február 26-án lesz, 13.oo órára kell a Faluházba vinni a két tepsi rétest, melyet hivatásos cukrászokból álló zsűri bírál el. Az eredményről az Erdőkertesi Napló tájékoztat. Akik a legfinomabb rétest sütik, Erdőkertes színeiben indulhatnak áprilisban az Újszentiváni Rétesfesztiválon.

Erdőkertes tél végi gasztronómiai hagyományt szeretne teremteni a rendezvénnyel.

Forrás: www.erdokertes.hu


VÁC


A Dunakanyar Hangja


Második alkalommal rendezik meg Vácott a térség tehetségkutató énekversenyét, a Dunakanyar Hangját. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették a szervezők a megmérettetés helyszínéül szolgáló Madách Imre Művelődési Központban. 


A kihívásra ezúttal is korhatár nélkül várják azokat, akik többféle zenei műfajban is szívesen megmutatnák énektudásukat. Először idén februárban rendezték meg a térség tehetségkutató énekversenyét Vácott. A felhívásra akkor több százan jelentkeztek a környező településekről, hogy megmutassák énektudásukat. 


A jövő esztendő elején esedékes megmérettetés legjobbjai értékes nyereményekkel lesznek gazdagabbak, az első helyezett például saját lemezzel is büszkélkedhet majd. A térség tehetséges énekeseinek versenye 2011. február 18-án veszi kezdetét: Három héten át bárki nyomon követheti a verseny alakulását a váci művelődési központban.

Forrás: www.vac.hu

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 28
Tegnapi: 7
Heti: 75
Havi: 306
Össz.: 102 168

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek
Őrbottyán - © 2008 - 2024 - orbottyan.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »